Målar:)

Ja ännu en vecka till har gått,tur det känns som det går fort iaf. Nu är det bara 2 veckor kvar på heltiden :D
Men lönen blev man lite besviken på för jag fick mer i lön förra månaden än denna och nu denna jobbade jag heltid. Men jag har iaf fått lite så jag har kunnat shoppa lite.


I tisdags var jag på 60 års kalas för min foster mamma fyllde. Jag cyklade ut på landet till dom det är ca 1,5 mil sen skjudsade dom in mig till jobbet efter. Det var trevligt med god mat och lite tårta med kaffe till:)
Hennes syster och man var oxå där,det va länge sen jag träffa dom nu. Hennes systers man har lever cancer:( Han har förändrats jätte fort från en lång och ståtlig man till nu en kort och gråhårig liten man men blåmärken. Man blir ledsen att vissa ska behöva genomlida sånthär. Jag hoppas på det bästa iaf.


Sen igår va jag på ikea med min plast syster lotta och där köpte jag 2 snygga stolar till mitt matbord så att jag kan ha klapp stolarna bara när jag får besök då man behöver lite extra plats. Sen köpte jag en stekpanna med glaslock för det behövde jag en ny. Köpte även lite energisnåla glödlampor för jag vill se om man kan få ner elkostnader. Hmm köpte jag något mer,nä tror inte det men vi åt sen på ikea och fika lite så det va trevligt tycker jag.

Sen efter jobbet blev det after work på bill & bob :) med några arbetskamrater och det va kul


Idag har jag varit på maxioch köpt lite mer målar färg för jag tänkte äntligen måla taket i min hall. Det har varit en ful äcklig grön färg men nu ska det bli vitt. Jag har precis målat klart första lagret så jag ska nu vänta 3 timmar och sen måla om en gång till. Det blir nog fint.


Jag har köpt en ipod nano,rosa:D 8GB. Den fick jag som belöning för att jag jobbat så mycket nu.


Ja efter nästa torsdag så börjar jag kolla efter andra antagningen på studera. Väntar spännt men man har en massa funderingar om vissa saker. Nu när man ska börja plugga ahr man ju kollat upp vad man kan ta bort för att minska vissa kostnader. Först funderar jag på a-kassan. Vågar man gå ur det,hmm nja det vet jag inte. Ska nog vänta och se här i början av utbildningen och se sen hur jag gör.
Sen funderar jag på kyrkoavgiften. Någon på jobbet sa att man betalar ca 100 kr i månaden till den. Jag är inte ens troende. Men jag är med för att jag vill begravas och gifta mig. Men nu fick jag höra att man får bli begraven iaf och gifta sig behöver man ju inte göra kyrkligt,har ju ändå funderat mer på att göra det borgligt. Skulle man oxå tjäna in lite pengar på fast jag vet inte ritkigt än hur man ska göra. Men funderar över dom sakerna iaf.

Just ja angångde mitt förra inlägg om han som stog å banka på dörren så tror jag det va min granne. Jag föröskte ringa polisen men när dom kom hade han ju självklart blivit insläppt men han höll på att sparka på folks dörrar å hålla på till halv 1 på natten. Sen i torsdags ville han knappt släppa in erik när han kom till mig. Han stog i porten å va full. Trevlig granne det där han måste ju ha problem.

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och vila lite. Jobbar imorrn oxå:(

Ha det bra så får vi se om jag lägger in lite bilder senare.
kram

Hjälp!

Någon verkar stå nere vid dörren till mitt trapphus och försöker verkligen ta sig in. Han stå och bankar och bankar snart har han väl sönder dörren.
Kan vara min granne åvanför kanske för han har sprungit fram och tillbaka i trappen nu någon timme och nu står någon å bankar där nere alltså. Men jag vågar inte gå och öppa eller kolla vem det är för han låter arg. Ska man ringa polisen?
Han är full och jag tror även det va han som ringde på min dörr vid 22 men varken ville öppna eller kunde för jag hade bara linne på mig men då jag inte öppna så gick han till nästa granne. Han verkar väldigt konstig. Så länge han int eblandar in mig i något men tycker inte man ringer på hos grannar efter 21 en söndag kväll om det inte är akut läge.
Får se vad som händer om någon annan kanske är smarta nog att ringa störningsjour eller polis om han fortsätter. Jag låssas jag sover eller någe.


I lördags var jag på bio med min syster Jenny. Vi såg harry potter som vi väntat så länge på. Den var helt ok men 6:an är nog den bok jag tycker är lite tråkigast för det händer inte så mycket förens i slutet då dombeldor dör. Jag grät det är så sorgligt.
Sen har jag målat mitt städskåp vitt,det va brunt innan så ville ha det vitt som dom andra skåpen. Det blev jätte bra men det tog tid. Tog nog nästan 3 timmar första målningen sen måla jag om 2 och vissa partier 3 gånger:)


Idag söndag åt jag på stan med erik:) Jag fick testa sushi för första gången och vad tyckte jag då? Hmm mjo det gick ju men jag tror det är sånt man vänjer sig med. Jag är ju inte van alls att äta rå fisk. Så första gången säger jag att det var sådär efter ett tag tog det stopp och så fick jag inte i mig någe mer men man kanske vågar testa igen någon gång och se om det blir godare när man testat smaken en gång tidigare.
Var iaf mysigt att äta med erik för det brukar vi inte göra så ofta.


Tillbaka till jobbet imorrn då...blä

Ha det kul..

Fixar sofia i farten!

Försst och främst vill jag bara säga tack till Willys för den goda kundservicen dom hade idag när jag va dit. Jag cykla till willys på erikslund för att köpa en 10l kattsand påse. En 5 l kostar ca 70 kr och en 10 l som oftast bara finns på dom stora affärerna kostar ca 90 kr. Klart man då vill köpa 10 l på en gång det blir ju mycket billigare. Men när jag kom dit så fanns det inga alls kvar,men jag fråga en kille som jobbade där och han va jätte snäll och gick å kollade på lagret och precis då kom en leverans med det så han väntade på den och hämtade ut till mig:) då blev jag mycket glad. Är så personal ska vara tycker ajg:).

Idag är även tvättdag och städ dag så får se hur mycket jag hinner nu innan man måste börja laga mat.

Hittade en billig platttång på jula och en liten termos. Måste ju ha en liten termos nu när man börja plugga för jag tänkte ha med mig kaffe i. Har bara en stor hemma för den lilla är det möggel i och får verkligen inte bort det. Så denna jag köpte rymmer 0.5 l och har två muggar som liksom sitter fast på termosen(väldigt smidig) och inte speciellt dyr. Så jag är glad. Nu är det bara en stekpanna jag behöver. Hittade en oxå på jula som jag kanske ska köpa senare för den hade lock och ibland hade man kunnat behöva en sån. Så kanske får bli det när lönen kommit;)

Csn är godkänd så jag får pengar sen när jag pluggar. Är bara en massa studieförsäkran jag ska skicka in till en massa ställen sen när jag väl kommit in.


Nä nu blir det städ. Äntligen torsdag igen och snart helg. Ha det gott*

Skydd mot olyckor besked 2!!

Ja då idag fick jag det andra beskedet på skydd mot olyckor jag också har sökt men tyvärr räcker det inte för att komma in vilket jag redan förstått. Jag är som bäst på reserv 78 det är 20 som hoppat av på högskoleprovs intagningen.

Men jag har ju fortfarande beteendevetar programmet kvar som jag då lär komma in på.
Det sköna är att jag nu har bestämmt mig för att jag iaf ska ta studieledigt från jobbet och ta studielån för nu ska jag försöka ha kul för en gångs skull och kan va skönt å få lite ledigt från jobbet. Ska väl ändå försöka jobba lite fredagar och söndagar men då går jag in som polare(timvikarie) så då kan man påverka lite själv när man ska jobba.


Jag har nu försökt dra ner kostnader och har sagt upp 1 onödig försäkring som dras på lönen. Sen ska jag kolla upp seco och a-kassa hur mycket man får betala som studerande.
Mycket att tänka på men är ganska skönt att erik redan pluggar innan så han har hjälpt mig lite.


Drygt att jobba heltid nu för man hinner inte göra så mycket om dagarna. Nu ska ajg iaf försöka hinna iväg till gymmet innan man ska laga mat å dra till jobbet.


På lördag ska jag på bio med min syster jenny. Vi ska se Harry Potter :D ska bli jätte kul.

Ha det så bra...kram*

Sofia börjar plugga 31 aug :D:D:D !!!!!

Det stod att man skulle få beskedet nästa veckan men jag testa att gå in iaf för att kolla även fast jag inte fått någe mail men det hade redan kommit:D

Jag har alltså sökt beteendevetenskapliga programmet på mälardalens högskola i västerås och eskilstuna.

Västerås: reserv 24 på HP vilket är det jag har chans på att komma in
Eskilstuna: reserv 3 oxå på HP

Jag kommer alltså komma in frågan är bara vilken stad,jag vill ju hellst västerås så jag håller tummarna på det ända fram till slutet.

Ohhh jag är så exalterad att jag nästan börjar gråta. Både för att jag är glad,nervös och ja jag vet inte allt blir bara så nytt.

Får väl nytt besked i aug då borde jag komma in.

Skriver mer då..kram och go natt om jag nu kan sova efter detta 00.28


Väntan är lång!

Nu i juli jobbar jag heltid och det har alltså dragit igång. Man är helt slut och hinner bara ut å gå,till gymmet, hem och laga mat och sen till jobbet. Verkligen en rivstart så jag hoppas man kan bli piggare efter helgen för nu har man ju även jobbat söndagen oxå och det är skillnad i hur trött man kan va.


Va lite kul på jobbet igår för när vi satt på rast så börja det åska och blixtra då sa ajg lite på skoj att jag hoppas strömmen går:) *harkel* när jag sen ska gå ner och köra IRMen(en stor maskin) så råkar någon trycka på nödstopp så maksinen la av i ca 30 min..va typ lika som att strömmen gick..man ska va försiktig med vad man önskar:P


Regnar gör det mycket. Va lite skönt men ja nu är väl sommaren över tyvärr. Man får se hur länge det är såhär. Torsdag och bara två dagar kvar till helg,ska verkligen ta det såå lungt och det ska bli såå skönt.
Min syster har precis flyttat ihop med sin kille så jag kanske ska dit och kolla in lägenheten på lördag och sen ska jag träna det är det enda jag ska göra sen ligga i soffan:)


Mina katter verkar iaf må bra att dom har sällskap när man är borta mycket då kan jag ha lite bättre samvete iaf.



Väntar på att få reda på om man kommer in på skolan i höst eller inte så jag är nervös. Det står att man får reda på det nästa vecka,dom har alltså skjutit upp det en vecka men enligt andra är det vanligt..väntar väntar väntar
Brand ligger jag som bäst på reservplats 99 :P så chansen är väl tyvärr inte så stor.


Ha det bra alla*

Back to work...efter min sköna semester!

Ja med min semester så tog jag ledigt att skriva här så nu får jag berätta hur jag haft det och hur allt gått med katterna och allt.


Det går verkligen hur bra som hellst med mina katter:) Det tog ca 3 dagar sen börja dom leka med varandra och hålla igång som tokar. Dom springer runt runt i lägenheten och jagar varandra fram och tillbaka.
 Är dom inte ur gulliga:)


Min semester började 6 Juni kan man säga.Fint väder och sveriges nationaldag.
15 Juni fyller jag år och detta år blev jag 24 år så det är ju inte så mycket:) men jag tänkte ha kalas 12 Juni för släkt och lite fest på kvällen så första veckan gick åt till att baka och förbereda.

Tisdagen åkte jag och min lillasyster Jenny på dagskryss till mariehamn för att köpa lite taxfree och det va kul. Köpte alkohol så jag sen kunde göra egna pigelin drinkar hemma:D
All förberedelse gick bra och jag gjorde grodbakelser(insperation av kronorna på grodorna från thea).
 Ifall ni undrar så är det en fluga dom har i munnen:P

Så på kalaset blev det grodbakelser och lite bulle och kaka och avslutades med en liten fiskdamm för ALLA stora som små,med lite godis jag köpt från båten. Man börjar bli lite äldre så nu får man mest blommor och choklad:)
Fick söta mumin muggar av mina fosterföräldrar. Presentkort på make up store,bodyshopp och HM. Sen en deg bunke från tupperwear av lotta:) Tack

På kvällen var det då dags för fest. Det var kul min kille och hans bror johan var här och vi gjorde drinkar å grejer.
 Piggelin.  Tequila sunrise.  Kommer ej ihåg namnet

Kul hade vi iaf.



Sen veckan efter så var det midsommar. Vi bestämde oss för att åka till björnlunda för att fira det.Till eriks kompis magnus+ tjej,johan eriks bror och så erik och jag.
Jag bestämde mig för att göra en tårta att ta med mig för jag hade grejer kvar efter mina bakelser och behövde göra mig av med dom. Jag och erik kom på en jätte bra idé när vi satt på bussen hem då vi oxå varit på dagskryss igen för att köpa lite till midsommar:P Fast visst vi hade kul men hans bror följde oxå med så blev ingen ensam tid där inte.
Men iaf det var lite förberedelser även till midsommar men resultatet blev bra.
 Det blev alltså en metallica tårta med till och med svart grädde i :D Dom här pojkarna och även jag gillar ju dom så det va lite kul:) och god va den. Och vår alkohol:P

Ja så midsommar så drack vi lite åt god mat och sen gick vi upp till ett ställe på kvällen där ett band spelade och alla dansa även fast regnet kom. Men vi hade kul.
Erik och hans kompis bada även i polen på dagen,usch så kallt de va tyckte dom.


Min sista vecka av semestern fick jag umgås ännu mer med erik så jag har fått mer tid med honom på semester vilket jag är mycket glad över. Det har ju nu varit underbart fint väder i nästan två veckor så sista veckan badade jag i gropen och vi solade lite.
Träffade lina och hennes små barn på torsdagen och vi lekte på tomten i solen,vi hade kul MEN jag brände mig riktigt hårt på ryggen tyvärr. Så nu har jag blåsor men dom borde försvinna snart.
Va ner på rix fm festivalen å kolla på dagthry för dom gillar jag.
Gick även ner med erik på lördagen och vi tog en cider bara,han skulle jobba dagen efter så vi gick hem tidigt igen. Men dagen efter fick jag ont i magen å trodde det skulle gå över så jag gick ut med kerstin å hennes kompis på lördag kväll men tyvärr blev det inte bättre och på söndagen kände jag att jag blev magsjuk så ja det va min slut av semester det i magsjuka. Har nu varit hemma men ska gå idag (torsdag). Inte konstigt man blir dålig i denna värmen men va synd att jag varit tvungen att ligga i soffan i mörkret vid fläkten sen söndags.
Men nu börjar power meet så man ska väl iaf ner på lördagen med erik och hans bror. Annars börjar min heltid på söndag så jobbar alltså både fredag och söndag så blir ganska lugnt på lördag men lite kan man ju dricka iaf.


Sådär nu har ni fått höra lite iaf vad ajg gjort. Vi hörs/ Kram*

R.I.P King of pop, min stora idol. Glad att jag fick se hans konsert 97 i gbg:D Jag va 12 år gammal

RSS 2.0